Περιοχή

Το Φανάρι είναι ένα γραφικό παραθαλάσσιο χωριό περιτριγυρισμένο από πλούσια φυσική ομορφιά. Βρέχεται από το Θρακικό Πέλαγος σχεδόν από όλες τις μεριές ενώ συνορεύει και με την λίμνη Βιστωνίδα και την Ξηρολίμνη όπου ο επισκέπτης μπορεί να παρατηρήσει την πλούσια ποικιλία σπάνιων πτηνών. Οι ατελείωτες χρυσές αμμουδιές από ψιλή άμμο και τα καταγάλανα νερά που βραβεύονται κάθε χρόνο με την Γαλάζια Σημαία της ΕΕ, δημιουργούν ένα εξωτικό τοπίο για τις διακοπές σας και υπόσχονται στιγμές χαλάρωσης και ξεγνοιασιάς.

Στο Φανάρι υπάρχουν πολλά ταβερνάκια που προσφέρουν καθημερινά φρέσκο ψάρι και θαλασσινούς μεζέδες για απαιτητικούς ουρανίσκους. Επίσης στον πεζόδρομο δίπλα από την θάλασσα ο επισκέπτης μπορεί να περπατήσει ανάμεσα στα μαγαζάκια ρεμβάζοντας το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα στην θάλασσα. Επιπλέον η τοποθεσία είναι ιδανική για ημερήσιες εκδρομές πολιτισμικού και φυσικού ενδιαφέροντος, τις οποίες διοργανώνουμε με το mini bus του ξενοδοχείου, αφού το Φανάρι βρίσκεται στο κέντρο της Θράκης, λιγότερο από μισή ώρα οδικώς από την πόλη της Κομοτηνής και της Ξάνθης, και λιγότερο από 1 ώρα οδικώς από την Αλεξανδρούπολη και την Καβάλα.

Η περιοχή είναι ιδανική για οικογένειες με μικρά παιδιά μιας και οι παραλίες είναι πεντακάθαρες και με ρηχά νερά, αλλά επίσης ιδανική για ανθρώπους που θέλουν να ξεφύγουν από το άγχος της δουλειάς και της πόλης και να χαλαρώσουν σε έναν τόπο φιλόξενο δοκιμάζοντας θαλασσινές γεύσεις και φρέσκο ψάρι στα ταβερνάκια της περιοχής.